Drainagebuizen
Klantenservice Momenteel gesloten
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn

Hwa buizen & hulpstukken

Hemelwaterafvoer

Een goede hemelwaterafvoer voorkomt lekkage. Bij Drainagebuizen.nl vindt u een ruim assortiment onderdelen om een hoogwaardig afvoersysteem aan te leggen. Wij hebben onder andere regenpijpen, ook wel HWA buis genoemd, en diverse artikelen voor het infiltreren van regenwater. Wilt u snel een nieuwe hemelwaterafvoer aanleggen? Geen probleem! Wij hebben een grote eigen voorraad van waaruit uw bestelling doorgaans snel verzonden wordt. Drainagebuizen.nl: hét adres voor alles op het gebied van infiltratie en drainage!

Hemelwaterafvoer PVC

Met een hemelwaterafvoer van PVC kiest u voor een lichtgewicht systeem. De zwaarte ervan doet echter niets af aan de kwaliteit. PVC is een bijzonder sterk materiaal en doorstaat met gemak extreme weersomstandigheden. Een flinke westerstorm, hitte en vrieskou, het is allemaal geen probleem voor een hemelwaterafvoer van PVC. Bij Drainagebuizen.nl vindt u diverse onderdelen zoals regenpijpen van deze hoogwaardige kunststof. Geeft u de voorkeur aan een ander materiaal? Bekijk dan eens onze HWA zink producten!

Hemelwaterafvoer regenpijp

Voor een complete hemelwaterafvoer is een goede regenpijp essentieel. Bij Drainagebuizen.nl heeft u de keuze uit diverse varianten. Naast de standaard grijze PVC regenpijpen vindt u bij ons onder andere een HWA buis wit. Daarnaast hebben wij een uitgebreide collectie producten van het Belgische merk Nicoll. Dit bedrijf maakt stijlvolle onderdelen voor de hemelwaterafvoer, zoals een regenpijp, in bijvoorbeeld wit, bruin en zwart. Hierdoor vindt u altijd een HWA buis die perfect aansluit bij de stijl van uw woning!

Hemelwaterafvoer infiltratie

U kunt een infiltratiesysteem eenvoudig aansluiten op uw hemelwaterafvoer. Een goede infiltratie van het regenwater voorkomt plassen op uw terras en tuinpad. Bij Drainagebuizen.nl vindt u diverse systemen zoals zinkputten en infiltratiebuizen. Deze middelen plaatst u in uw tuin. Zowel de put als de buizen en ook onze infiltratiekolken nemen regenwater op. Dit wordt later gedoseerd afgegeven aan de grond. Hierdoor blijft de vochtigheidsgraad beter in balans. Daarnaast ontlast u het riool door uw hemelwaterafvoer van een infiltratie systeem te voorzien.

Hemelwaterafvoer berekenen

Onze dakgoten, regenpijpen en hulpstukken zijn leverbaar in diverse afmetingen. U kunt zelf de juiste maten voor uw hemelwaterafvoer berekenen. Hiervoor is het formaat van uw dak erg belangrijk. Hoe groter het dak, hoe groter de capaciteit van de dakgoten en regenpijpen moet zijn. Bij Drainagebuizen.nl vinden we het belangrijk dat u een afvoersysteem aanlegt dat past bij uw woning of schuur. Daarom helpen we u graag als u de maten voor uw hemelwaterafvoer gaat berekenen. Onderstaand vindt u de diverse afmetingen van bak- en mastgoten en regenpijpen en de bijbehorende dakoppervlakken.

Afmetingen voor een regenpijp:

 • Buis met doorsnede van 70 mm: verwerkt regen van 40 m2 dakoppervlak
 • Buis met doorsnede van 80 mm: verwerkt regen van 50 m2 dakoppervlak
 • Buis met doorsnede van 100 mm: verwerkt regen van 100 m2 dakoppervlak

Afmetingen voor een mastgoot:

 • Dakoppervlakte tot 35 m2: een mastgoot met een diameter van 4 inch
 • Dakoppervlakte tot 100 m2: een mastgoot met een diameter van 6 inch
 • Dakoppervlakte tot 115 m2: een mastgoot met een diameter van 125 mm
 • Dakoppervlakte tot 185 m2: een mastgoot met een diameter van 150 mm
 • Dakoppervlakte tot 280 m2: een mastgoot met een diameter van 180 mm

Afmetingen voor een bakgoot:

 • Dakoppervlakte tot 20 m2: mini bakgoot
 • Dakoppervlakte tot 80 m2: een bakgoot met een diameter van 140 mm
 • Dakoppervlakte tot 160 m2: een bakgoot met een diameter van 180 mm
 • Dakoppervlakte tot 245 m2: een bakgoot met een diameter van 225 mm

Hemelwaterafvoer aanleggen

Wilt u een hemelwaterafvoer aanleggen? Geen probleem. Dit doet u eenvoudig zelf. Bij Drainagebuizen.nl vindt u niet alleen dakgoten en regenpijpen, maar ook hulpstukken zoals ophangbeugels. Deze bestelt u gemakkelijk mee met de overige materialen. Zo haalt u in één keer alles in huis als u een hemelwaterafvoer wilt aanleggen. Heeft u vragen over onze producten of de montage van uw afvoer? Neem dan gerust contact op met onze deskundige medewerkers. Zij helpen u graag.