Door de coronacrisis is het erg druk. De kans is groot dat de bezorging van je bestelling of reactie van onze klantenservice langer duurt, excuses.
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
Ondernemersprijs Smallingerland | Drachten 2018
DrainagebuizenDrainage hulpstukkenRegenwaterinfiltratiePVC afvoerRegenpijpenBlog & advies

Sifon

Stukafsluiter, om verstopping te voorkomen, voorzien van stankafsluiter

● Voor 16.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis

Selecteer producten

PVC HWA SIFON MET ONTST. 80mm x 80mm

€ 10,35 € 8,55 excl. btw

PVC HWA SIFON MET ONTST. 100mm x 110mm

€ 11,85 € 9,79 excl. btw
0 producten
  • U heeft nog geen producten geselecteerd.

Productkenmerken Sifon

Artikelnummer
218

Omschrijving Sifon

Om nare geuren uit de riolering van de hemelwaterafvoer te voorkomen, wordt een sifon geplaatst tussen aan de ene kant de regenpijp en aan de andere kant de PVC afvoerbuis. De sifon scheidt twee gassen (te weten lucht in de regenpijp en de lucht in het riool) door een vloeistof (in dit geval regenwater). Hierdoor kan de lucht uit het riool niet naar de regenpijp komen. Het werkt hetzelfde als de WC bij u thuis.

Sifon regenwaterafvoer

De sifon is gemaakt van PVC en uitgevoerd in de kleur grijs. De sifon heeft aan de hoge zijde een mof aansluiting waar een regenpijp in past en aan de lage zijde een spie uiteinde. Over het spie uiteinde kan een hulpstuk of regenpijp met een mof aansluiting worden geplaatst.

De sifon voor de regenwaterafvoer wordt na de regenpijp en voor de rioleringsbuis geplaatst. De sifon is een stankafsluiter. Nare luchtjes uit het riool krijgen nu geen kans om via de regenpijp omhoog te komen. Aan de onderzijde heeft de sifon een schroefdeksel. HIerdoor kan de sifon ook worden gebruikt als ontstoppingsstuk. Via het schroefdeksel kunt u de rioleringsbuis en de regenpijp schoonspuiten met een hogedrukspuit.

De sifon voor uw reenwaterafvoer is verkrijgbaar in de volgende diameters:

  • 80 mm
  • 100 mm

De sifon met een diameter van 80 mm heeft een mof eind van 80 mm inwendig, hier past een regenpijp met een diameter van 80 mm in en een spie eind met een diameter van 80 mm. Over het spie eind past een HWA hulpstuk met een mof uiteinde. De PVC sifon HWA 80 mm is uitgerust met een ontstoppingsstuk met een schroefdeksel. Het schroefdeksel heeft een diameter van 75 mm.
Met behulp van een bocht 80 mm 90° kan een P-sifon worden samengesteld.

De PVC sifon HWA met een diameter van 100 mm heeft een mof eind van 100 mm inwendig, hier past een regenpijp met een diameter van 100 mm in en een spie eind met een diameter van 110 mm. Over het spe eind past een hwa hulpstuk met een mof uiteinde. De PVC sifon HWA 100 mm is uitgerust met een ontstoppingsstuk met een schroefdeksel. Het schroefdeksel heeft een diameter van 110 mm. Met behulp van een bocht 110 mm. 67° kan een P-sifon worden samengesteld.

Let op! Deze PVC sifon bevat geen bochten. Losse bochten kunt u in onze webshop los bij bestellen.

Sifon prijs

Heeft u nog vragen over de sifon? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen u graag verder. Weet u precies wat u nodig heeft? Bestel dan voor een scherpe prijs en snel uw sifon online in onze winkel. Als u vandaag nog uw bestelling plaatst, heeft u uw sifon de volgende werkdag in huis!

Drainagebuizen.nl: Voor degenen die het gaan maken!

Beoordelingen

Schrijf een beoordeling

Uw beoordeling is verzonden, wij zullen deze zo spoedig mogelijk controleren.

Terug naar alle beoordelingen

* verplicht veld
 
 
 
 

Stel uw vraag aan de specialist

We hebben uw vraag ontvangen.

* verplicht