Drainagebuizen
Klantenservice Momenteel gesloten
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn

Voordelen drainage

Er zijn op dit moment geen producten beschikbaar.

Vraagt u zich af wat de voordelen van drainage zijn? Dan zit u goed bij Drainagebuizen.nl, want we vertellen u er graag meer over. Het meest logische voordeel van drainage is, dat u wordt bevrijd van wateroverlast in uw tuin, op uw landbouwgrond of in de kruipruimte van uw woning. Bovendien profiteert u bij ons van drainagemateriaal van de hoogste kwaliteit. Ontdek de voordelen van drainage zelf en koop de benodigde buizen en hulpstukken bij Drainagebuizen.nl!

Voordelen ringdrainage

Als er water blijft staan in de kruipruimte of kelder van uw woning, kunt u ringdrainage toepassen. Zoals de naam al aangeeft, ligt deze vorm van drainage als een ring om uw woning. De voordelen van ringdrainage zijn, dat wateroverlast wordt voorkomen én dat de klus redelijk eenvoudig te klaren is. Dit komt doordat u de buizen rond uw woning legt en niet eronder. Hierdoor hoeft u dus niet de vloer te gaan slopen in uw huis. Nog één van de voordelen van ringdrainage is, dat u de buizen alleen bij uw woning legt en niet in uw gehele tuin. Dat scheelt zowel tijd als geld!

Voordelen oppervlaktedrainage

U kunt het beste kiezen voor oppervlaktedrainage als u wateroverlast heeft in uw tuin, paardenbak of op uw landbouwgrond. Deze vorm van drainage is namelijk bijzonder geschikt voor een groter oppervlak. De voordelen van oppervlaktedrainage zijn, dat water optimaal wordt afgevoerd én dat u de keuze heeft uit verschillende systemen, zoals een:

  • Enkelvoudig drainagesysteem
  • Samengesteld drainagesysteem
  • Visgraat drainagesysteem

Welk systeem geschikt is voor uw toepassing hangt onder andere af van de afvoer die u wilt gebruiken. Een enkelvoudig drainagesysteem bestaat uit meerdere buizen met elk een eigen afvoerpunt. Dit is handig als u een sloot gebruikt als afvoer. Een samengesteld of visgraat drainagesysteem is gekoppeld; de buizen worden aangesloten aan een verzamelbuis met één afvoerpunt. Hierdoor zijn deze laatste systemen (ook) zeer geschikt om aan te sluiten op een vijver of het riool. Bent u benieuwd naar andere voordelen van oppervlaktedrainage? Neem dan gerust contact op met onze deskundige medewerkers voor meer informatie.

Voordelen drainage aanleggen

Eén van de grootste voordelen van drainage zelf aanleggen is het geld dat u ermee bespaart. Stel dat u de klus zou uitbesteden aan een hovenier, dan kunnen de kosten al snel oplopen. We raden u echter wel aan om een sleuvengraver te huren voor - de naam zegt het al - het graven van de sleuven. Hiermee beschadigt u uw grond zo min mogelijk. Op onze pagina over drainage aanleggen vindt u meer informatie over de klus. Nog één van de voordelen van zelf drainage aanleggen is, dat u de benodigde buizen en hulpstukken voor een scherpe prijs kunt kopen bij Drainagebuizen.nl. We zorgen voor een snelle levering van uw bestelling!

Voordelen drainage materiaal

U profiteert van vele voordelen met ons hoogwaardige drainage materiaal:

Voordeel 1
Al onze drainagebuizen en drainage hulpstukken zijn voorzien van het KOMO keurmerk. Hierdoor weet u zeker dat ze voldoen aan de wettelijke normen en eisen op het gebied van regenwaterafvoer.

Voordeel 2
Ons drainage materiaal wordt gemaakt van polypropyleen, wat bestand is tegen chemische oplosmiddelen, basen, zuren en bacteriegroei. Daardoor gaat het materiaal maar liefst 50 jaar mee!

Voordeel 3
De verschillende drainagebuizen en hulpstukken zijn voorzien van een handig kliksysteem, zodat u geen lijm of gereedschap nodig heeft bij de bevestiging.

Nog één van de voordelen van ons drainage materiaal is, dat u de buizen kunt zagen. Zo maakt u eenvoudig een drainagesysteem op maat!

Voordelen drainage omhulling

Bij Drainagebuizen.nl vindt u verschillende soorten drainagebuizen, zoals kale buizen en drainage met omhulling. De eerste variant is vooral geschikt voor zware kleigrond of drainage bij bomen. De voordelen van drainage omhulling zijn:

  • Water wordt beter opgenomen in de buis.
  • Kleine gronddeeltjes komen minder snel terecht in de buis.

Van de twee hierboven genoemde voordelen van drainage omhulling is de laatste vooral efficiënt, omdat hierdoor verstopping wordt voorkomen. U heeft de keuze uit verschillende soorten omhullingen die geschikt zijn voor diverse grondsoorten:

Soort omhulling

Veen- en zandgrond

Alle grondsoorten

Kokos

Ja

Nee

PP450

Ja

Exclusief grond met veel roest (ijzer)

PP700

Ja

Ja

U bestelt al uw drainage materiaal eenvoudig online bij Drainagebuizen.nl. We hebben onze buizen en hulpstukken ruim op voorraad!