Drainagebuizen
Klantenservice Momenteel gesloten
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn

PVC Afvoer

PVC afvoer

Bij Drainagebuizen.nl kunt u een ruim assortiment aan PVC afvoermaterialen vinden die voldoen aan de hoogste normen en eisen. Zo beschikken onze producten over het KOMO keurmerk en zijn ze geproduceerd door Nederlandse bedrijven. Door ons grote assortiment is het mogelijk om snelle leveringen te garanderen. Daarnaast is het mogelijk om scherpe prijzen aan te bieden, omdat we geen fysieke winkel hebben. Ons aanbod aan PVC afvoer materialen wordt hieronder beschreven.

PVC Afvoer

PVC afvoer onderdelen

U kunt bij Drainagebuizen.nl verschillende PVC afvoer onderdelen vinden zoals PVC afvoerbuizen en PVC hulpstukken. U kunt onze producten bestellen in verschillende stijfheidsklassen, aangegeven met SN1, SN2, SN4 en SN8. De klassen SN1 en SN2 kunnen minder zwaar belast worden in tegenstelling tot de SN4 en SN8 die erg zwaar belast kunnen worden. Door het grote assortiment aan onderdelen kunt u bij ons alle PVC afvoer onderdelen vinden voor uw riolering systeem! Heeft u vragen over de verschillende onderdelen? Neem gerust contact op met onze klantenservice!

PVC afvoer aanleggen

Wilt u zelf uw PVC afvoer aanleggen? Dat kan gemakkelijk door de verschillende PVC hulpstukken die te vinden zijn in ons assortiment. Zo kunt u gemakkelijk PVC afvoerbuizen aan elkaar bevestigen en bochten of splitsingen maken. U kunt bij ons PVC materialen in verschillende stijfheidsklassen vinden. Zo hebben we wat dunnere materialen in de klasse SN1 of SN2 en de sterkere materialen in de stijfheidsklasse SN4 of SN8. Hierdoor kunt u alles vinden, zodat u uw PVC afvoer kunt aanleggen!

PVC afvoer lijmen

U kunt uw riolering op twee manieren aanleggen: met een manchet in elkaar steken of uw PVC afvoer lijmen. Wilt u uw PVC afvoer lijmen? Dan heeft u hier speciale PVC lijm voor nodig. Voor een betere verdeling van de lijm kunt u het uiteinde van de afvoerbuis afvijlen. Daarna kunt u de lijm aanbrengen op het uiteinde van de buis en op het hulpstuk. Zorg ervoor dat u de twee stukken op elkaar schuift zonder te draaien. Vergeet niet op het einde overtollig lijm te verwijderen. U kunt meer informatie vinden over PVC afvoer lijmen in de blog van onze subsite WitWay.

PVC afvoer riolering

Het kan zijn dat er specifieke voorschriften zijn voor uw PVC afvoer riolering vanuit de gemeente. Zo zijn roodbruine afvoerbuizen in het geval van riolering verplicht. Daarnaast is het belangrijk om de juiste diameters aan te houden. Hieronder staan de richtlijnen voor verschillende toepassingen weergegeven.

  • Diameter van 32/40 mm: toiletfontein, drinkfontein, mondspoelbak
  • Diameter van 40/50 mm: wastafel, douche
  • Diameter van 63/75 mm: wasmachine, vaatwasser, urinoir, gootsteen, douche
  • Diameter van 90/110 mm: toilet
  • Diameter van 110/125 mm: buitenriolering, standleiding

Als u niet de juiste diameters aanhoudt is het mogelijk dat er in uw PVC afvoer riolering verstoppingen ontstaan. Zorg ervoor dat zowel de hulpstukken als afvoerbuizen dezelfde diameter hebben.