Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

PVC Afvoer

PVC afvoer onderdelen

U kunt bij Drainagebuizen.nl verschillende PVC afvoer onderdelen vinden zoals PVC afvoerbuizen en PVC hulpstukken. U kunt onze producten bestellen in verschillende stijfheidsklassen, aangegeven met SN1, SN2, SN4 en SN8. De klassen SN1 en SN2 kunnen minder zwaar belast worden in tegenstelling tot de SN4 en SN8 die erg zwaar belast kunnen worden. Door het grote assortiment aan onderdelen kunt u bij ons alle PVC afvoer onderdelen vinden voor uw riolering systeem! Heeft u vragen over de verschillende onderdelen? Neem gerust contact op met onze klantenservice!

PVC afvoer aanleggen

Wilt u zelf uw PVC afvoer aanleggen? Dat kan gemakkelijk door de verschillende PVC hulpstukken die te vinden zijn in ons assortiment. Zo kunt u gemakkelijk PVC afvoerbuizen aan elkaar bevestigen en bochten of splitsingen maken. U kunt bij ons PVC materialen in verschillende stijfheidsklassen vinden. Zo hebben we wat dunnere materialen in de klasse SN1 of SN2 en de sterkere materialen in de stijfheidsklasse SN4 of SN8. Hierdoor kunt u alles vinden, zodat u uw PVC afvoer kunt aanleggen!

PVC afvoer lijmen

U kunt uw riolering op twee manieren aanleggen: met een manchet in elkaar steken of uw PVC afvoer lijmen. Wilt u uw PVC afvoer lijmen? Dan heeft u hier speciale PVC lijm voor nodig. Voor een betere verdeling van de lijm kunt u het uiteinde van de afvoerbuis afvijlen. Daarna kunt u de lijm aanbrengen op het uiteinde van de buis en op het hulpstuk. Zorg ervoor dat u de twee stukken op elkaar schuift zonder te draaien. Vergeet niet op het einde overtollig lijm te verwijderen. U kunt meer informatie vinden over PVC afvoer lijmen in de blog van onze subsite WitWay.

PVC afvoer riolering

Het kan zijn dat er specifieke voorschriften zijn voor uw PVC afvoer riolering vanuit de gemeente. Zo zijn roodbruine afvoerbuizen in het geval van riolering verplicht. Daarnaast is het belangrijk om de juiste diameters aan te houden. Hieronder staan de richtlijnen voor verschillende toepassingen weergegeven.

  • Diameter van 32/40 mm: toiletfontein, drinkfontein, mondspoelbak
  • Diameter van 40/50 mm: wastafel, douche
  • Diameter van 63/75 mm: wasmachine, vaatwasser, urinoir, gootsteen, douche
  • Diameter van 90/110 mm: toilet
  • Diameter van 110/125 mm: buitenriolering, standleiding

Als u niet de juiste diameters aanhoudt is het mogelijk dat er in uw PVC afvoer riolering verstoppingen ontstaan. Zorg ervoor dat zowel de hulpstukken als afvoerbuizen dezelfde diameter hebben.

Welke maten PVC buizen zijn er?

De maat van de PVC buizen die u nodig heeft is afhankelijk van het doeleinde waarvoor deze gebruikt worden. Bij Drainagebuizen.nl vindt u buizen met een diameter van 31 tot en met 315 millimeter. Voor het aanleggen van uw PVC buizen is het belangrijk om te bepalen welke soort en afmeting PVC buizen passen bij uw situatie. Zo is de diameter van de afvoer van water bijvoorbeeld anders dan die van de toevoerleiding van water. Bij de afvoer van vervuild water is het belangrijk dat het water met het vuil probleemloos afgevoerd worden, anders ontstaan er verstoppingen. In zo’n geval wordt er gekozen voor een grotere diameter. Zo zijn er voor iedere situatie passende PVC buizen.

Welke PVC buizen voor riolering?

Voor het afvoeren van rioolwater zijn roodbruine afvoerbuizen verplicht. U kunt niet zomaar PVC buizen gebruiken, omdat er grote hoeveelheden gemengd water doorheen zullen stromen en dit moet de buis wel aankunnen. Onze roodbruine afvoerbuizen zijn voorzien van het KOMO keurmerk. Er wordt vaak een grote diameter gerekend voor riolering tussen de 110 en 125 cm. Dit omdat het water vervuild is en de ruimte nodig heeft om zich goed te kunnen verplaatsen zonder dat het vuil vast komt te zitten. Wanneer dit wel gebeurt kunnen er verstoppingen ontstaan.

Welke PVC buizen voor afvoer?

Voor het afvoeren van (vervuild) water kunt u het beste PVC buizen gebruiken met de juiste diameter. Afhankelijk van waar de afvoer uitkomt, kunt u afwegen welke diameter PVC buizen u aanschaft. PVC buizen voor afvoer hebben wij van 32 tot 200 cm. Voor kleinere afvoeren voor bijvoorbeeld een spoelbak of drinkfontein gebruikt u buizen met een diameter tussen de 21 en 40 mm. Voor wat grotere afvoeren zoals de wasbak of een wastafel gebruikt u buizen met een diameter tussen de 40 en 50 mm. Bij nog grotere afvoeren zoals een vaatwasser of een badkuip gebruikt u buizen met een diameter tussen de 63 en 75 mm. Verder gebruikt u voor de grootste afvoeren zoals het toilet of een buitenriolering buizen tussen de 90 en 125 mm.

Waar PVC buizen kopen?

Bij Drainagebuizen.nl kunt u terecht voor een groot assortiment aan PVC buizen van hoge kwaliteit. Voor allerlei soorten vervoer van water bieden wij PVC buizen aan van verschillende materialen en afmetingen. Zo verkopen wij onze buizen van dunnere materialen in klasse SN1 of SN2 en de sterkere materialen herkent u aan stijfheidsklasse SN4 of SN8. Met de handige PVC hulpstukken kunt u de buizen eenvoudig aan elkaar bevestigen met een kliksysteem, zodat er geen lijm nodig is. Neem daarom een kijkje in het brede aanbod en bestel uw PVC buizen vandaag nog bij Drainagebuizen.nl!

Bij Drainagebuizen.nl kunt u een ruim assortiment aan PVC afvoermaterialen vinden die voldoen aan de hoogste normen en eisen. Zo beschikken onze producten over het KOMO keurmerk en zijn ze geproduceerd door Nederlandse bedrijven. Door ons grote assortiment is het mogelijk om snelle leveringen te garanderen. Daarnaast is het mogelijk om scherpe prijzen aan te bieden, omdat we geen fysieke winkel hebben. Ons aanbod aan PVC afvoer materialen wordt hieronder beschreven.

Veelgestelde vragen

Welke maten PVC buizen zijn er?

De maat van de PVC buizen die u nodig heeft is afhankelijk van het doeleinde waarvoor deze gebruikt worden. Bij Drainagebuizen.nl vindt u buizen met een diameter van 32 tot en met 315 millimeter. Voor het aanleggen van uw PVC buizen is het belangrijk om te bepalen welke soort en afmeting PVC buizen passen bij uw situatie. Bij de afvoer van vervuild water is het belangrijk dat het water met het vuil probleemloos afgevoerd worden, anders ontstaan er verstoppingen. In zo’n geval wordt er gekozen voor een grotere diameter. Zo zijn er voor iedere situatie passende PVC buizen.

Welke PVC buizen voor riolering?

Voor het afvoeren van rioolwater gebruikt u PVC buizen voor de afvoer. Onze PVC buizen zijn voorzien van het KOMO-keurmerk. Er wordt vaak een grote diameter gerekend voor riolering tussen de 110 en 125 cm. Dit omdat het water vervuild is en de ruimte nodig heeft om zich goed te kunnen verplaatsen, zonder dat het vuil vast komt te zitten. Wanneer dit wel gebeurt kunnen er verstoppingen ontstaan.

Welke PVC buizen voor afvoer?

Voor het afvoeren van (vervuild) water kunt u het beste PVC buizen gebruiken met de juiste diameter. Afhankelijk van waar de afvoer uitkomt, kunt u afwegen welke diameter PVC buizen u aanschaft. PVC buizen voor afvoer hebben wij van 32 tot 200 cm. Voor kleinere afvoeren voor bijvoorbeeld een spoelbak of drinkfontein gebruikt u buizen met een diameter tussen de 32 en 40 mm. Voor wat grotere afvoeren zoals de wasbak of een wastafel gebruikt u buizen met een diameter tussen de 40 en 50 mm. Bij nog grotere afvoeren zoals een vaatwasser of een badkuip gebruikt u buizen met een diameter tussen de 63 en 75 mm. Verder gebruikt u voor de grootste afvoeren, zoals het toilet of een buitenriolering buizen tussen de 90 en 125 mm.

Waar PVC buizen kopen?

Bij Drainagebuizen.nl kunt u terecht voor een groot assortiment aan PVC buizen van hoge kwaliteit. Voor allerlei soorten vervoer van water bieden wij PVC buizen aan van verschillende materialen en afmetingen. Zo verkopen wij onze buizen van dunnere materialen in klasse SN1 of SN2 en de sterkere materialen herkent u aan stijfheidsklasse SN4 of SN8. Met de handige PVC hulpstukken kunt u de buizen eenvoudig aan elkaar bevestigen met een manchetverbinding, zodat er geen lijm nodig is. Neem daarom een kijkje in het brede aanbod en bestel uw PVC buizen vandaag nog bij Drainagebuizen.nl!