Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Levering in binnen- en buitenland
icon Supersnelle levering
icon Supersnelle levering
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Ruim 3000m2 aan magazijn
icon Supersnelle levering
icon Ruim 3000m2 aan magazijn

Drainagebuis

Overvloedig water verdwijnt als sneeuw voor de zon met een hoogwaardig drainagesysteem. Bij Drainagebuizen.nl vindt u online alles wat u nodig heeft, van de meest geschikte drainagebuis tot verschillende drainage hulpstukken. Deze zijn gemaakt van hoge kwaliteit polypropyleen, zodat u zeker weet dat uw drainagesysteem lang meegaat. Het PP materiaal is bestand tegen chemische oplosmiddelen, basen, zuren en bacteriegroei. Mede daarom is het voorzien van het KOMO keurmerk; dit houdt in dat de drainagebuis en drainage hulpstukken voldoen aan de wettelijke eisen en normen op het gebied van regenwaterafvoer.

Drainagebuis soorten

Bij Drainagebuizen.nl heeft u de keuze uit verschillende drainagebuis soorten:

  • Kale en blinde drainagebuis; deze is niet geperforeerd en niet voorzien van omhulling
  • Kale en geperforeerde drainagebuis; deze is niet voorzien van omhulling
  • Drainagebuis met kokos omhulling
  • Drainagebuis met PP450 omhulling
  • Drainagebuis met PP700 omhulling

De eerste twee drainagebuis soorten die worden genoemd in de opsomming zijn vooral geschikt om te gebruiken rondom bomen en planten of in zware kleigrond. U kunt ook kiezen voor een drainagebuis mét omhulling. Hierdoor wordt water beter opgenomen en kleine gronddeeltjes komen minder snel terecht in de drainageslang. Dit helpt om verstopping te voorkomen.

Drainagebuis werking

Bent u benieuwd naar onze drainagebuis en de werking? U zit goed bij Drainagebuizen.nl voor uitgebreid advies over drainage! Met een drainagesysteem kan het regenwater dat zich verzamelt in uw tuin of op uw landbouwgrond zich beter verplaatsen. Door de gaatjes in de drainagebuis stroomt het water binnen en wordt weggeleid naar bijvoorbeeld een sloot, put of het riool. Heeft u vragen over de drainagebuis of de werking? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers. Zij staan voor u klaar met deskundige informatie.

Welke drainagebuis?

Vraagt u zich af welke drainagebuis het beste past bij uw terrein en situatie? Bij Drainagebuizen.nl vertellen we u graag meer. Zoals eerder genoemd, kunt u onder andere een drainagebuis kopen met omhulling. Als u op zoek bent naar een tijdelijke oplossing is een buis met kokos omhulling een goede optie. Deze omhulling gaat vijf tot tien jaar mee. Voor drainage op de langere termijn heeft u de keuze uit een drainagebuis met omhulling van PP. U kunt zowel de PP450 als de PP700 50 jaar gebruiken. De PP700 is geschikt voor alle grondsoorten. Dit geldt ook voor de PP450 met uitzondering van grond die veel roest (ijzer) bevat. Met het uitgebreide advies van Drainagebuizen.nl weet u precies welke drainagebuis u het beste kunt kopen!

Zelf drainagebuis leggen

Met de juiste informatie kunt u eenvoudig zelf uw drainagebuis leggen. De Dainagebuis aanleggenklus begint met het graven van een sleuf, eventueel met een sleuvengraver. Zorg ervoor dat de sleuf minimaal 60 en maximaal 90 cm diep wordt. U kunt het beste de drainagebuis aanleggen in een rechte lijn, zodat het water goed wegloopt. Legt u evenwijdig aan elkaar meerdere buizen? Houd dan tussen de drainagebuizen een afstand aan van 4 tot 7 meter, in een paardenbak is dit 3 meter.

Het is van belang dat u er bij het drainage aanleggen op let dat de buis waterpas ligt. Het helpt als u de bodem van de sleuf vult met een dun laagje grof zand, grind of schelpen. Nadat u de drainagebuis hebt aangelegd, vult u de sleuf met 40 tot 45 cm aan grof zand of schelpen en sluit u deze af met 20 cm tuinaarde of straatzand (voor tegels). Door zelf uw drainagebuis aan te leggen, kunt u veel geld besparen!

Drainagebuis kopen

Bij Drainagebuizen.nl kunt u voor een scherpe prijs uw drainagebuis kopen. Ook vindt u bij ons de drainage hulpstukken die nodig zijn voor het aanleggen van een compleet drainagesysteem. Zo zit u voor de drainage van uw tuin of landbouwgrond goed bij Drainagebuizen.nl! Ook voor lichte wateroverlast in uw tuin vindt u bij ons onder andere infiltratieputten, -kratten en -boxen in ons aanbod infiltratiesysteem. Alles voor uw drainage, zoals een drainagebuis, kunt u kopen bij Drainagebuizen.nl. We zorgen voor een snelle levering van uw order!

Veelgestelde vragen

Hoe diep moet een drainagebuis?

Een drainagebuis legt u minimaal 60 en maximaal 90 centimeter diep. Om de sleuven op deze diepte te graven zou u gebruik kunnen maken van een sleuvengraver. Uiteraard kunt u hiervoor ook een schop gebruiken.

Wat doet een drainagebuis?

Drainagebuizen voeren water af zodat er geen waterplassen ontstaan in bijvoorbeeld uw tuin of paardenbak, maar het kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld een balkon of dakterras. Bij hevige regenval stroomt het water geleidelijk door de buizen, zodat wateroverlast wordt vermeden.

Waar drainage op aansluiten?

U kunt drainage aansluiten op het riool, maar ook bijvoorbeeld op een sloot. Op deze manier stroomt overtollig water geleidelijk naar het afvoerpunt en ervaart u geen waterplassen die blijven liggen na een regenbui.

Waar drainagebuis kopen?

Bij Drainagebuizen.nl kunt u het beste uw drainagebuizen bestellen. Naast buizen hebben wij nog allerlei andere producten om uw drainage volledig te monteren. Heeft u vragen of weet u niet precies hoe u drainage aanlegt? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze experts voor deskundig advies!

Filters