Drainagebuizen
Klantenservice Momenteel gesloten
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn

Hoe diep moet drainage liggen?

Er zijn op dit moment geen producten beschikbaar.

U wilt graag drainage aanleggen, maar hoe diep moet de drainage liggen? Bij Drainagebuizen.nl vertellen we u graag meer. Houd een minimale diepte van 60 cm en een maximale diepte van 90 cm aan. De meest geschikte diepte voor drainage is afhankelijk van de grondsoort. Zo wordt bij een zandgrond een diepte aangehouden van 80 cm. Hoe diep moet drainage liggen om een optimaal werkend systeem te creëren? Als de drainagebuizen redelijk diep worden aangelegd, kan er meer regenwater worden verzameld. Hierdoor kunt u bovendien een grotere afstand aanhouden tussen evenwijdige buizen.

Hoe diep moet drainage liggen? | Oppervlakte

Zoals hierboven aangegeven kunt u met drainage het beste een diepte aanhouden van 60 tot 90 cm. Wat als de drainage vlakbij de oppervlakte ligt? Dan wordt het water minder goed verzameld in de drainagebuizen. Het gevolg hiervan is dat u meer buizen moet aanleggen om wateroverlast te voorkomen. Hoe diep de drainage moet liggen. maakt qua oppervlakte (de grootte van uw terrein) niet uit. Houd dezelfde diepte aan, hoe klein of hoe groot uw terrein ook is.

Hoe diep moet ringdrainage liggen?

Ringdrainage is een vorm van drainage om wateroverlast in bijvoorbeeld de kruipruimte van uw woning te voorkomen. Het systeem ligt als een ring om uw woning. Hoe diep moet ringdrainage komen te liggen? De diepte is hetzelfde als bij andere vormen van drainage; 60 tot 90 cm diep. Als er echter plassen water blijven staan in uw tuin, kunt u het beste oppervlakte drainage aanleggen. Dit is een drainagesysteem dat verspreid ligt over uw gehele tuin. Oppervlaktedrainage moet net zo diep liggen als ringdrainage.

Hoe diep moet drainage liggen? | Ingraven

Vraagt u zich af hoe diep drainage moet liggen en hoe het ingraven werkt? Bij Drainagebuizen.nl geven we u uitgebreid advies. Zoals eerder genoemd ligt een drainagebuis 60 tot 90 cm diep in de grond. Hiervoor dient u een sleuf te graven, eventueel met een speciale sleuvengraver. De sleuf wordt ongeveer 20 cm breed. Breng op de bodem van de sleuf een dun laagje grof zand, schelpen of grind aan. Hierdoor blijft de drainageslang beter waterpas liggen. Vul de sleuf op met van onderen 40 tot 45 cm grof zand of schelpen, van boven 20 cm tuinaarde of straatzand (voor tegels). Heeft u vragen over hoe diep drainage moet liggen en hoe het ingraven werkt? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers! We staan voor u klaar met uitgebreide informatie én u kunt bij ons uw drainage hulpstukken en drainagebuizen kopen.