Door de coronacrisis is het erg druk. De kans is groot dat de bezorging van je bestelling of reactie van onze klantenservice langer duurt, excuses.
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
Ondernemersprijs Smallingerland | Drachten 2018
DrainagebuizenDrainage hulpstukkenRegenwaterinfiltratiePVC afvoerRegenpijpenBlog & advies

Wat is drainage?

Drainage is een systeem waarbij regenwater optimaal wordt afgevoerd. Hierdoor blijven er geen plassen staan in uw tuin, op uw landbouwgrond of ander terrein. Het systeem bestaat uit drainagebuizen die op elkaar worden aangesloten met hulpstukken. De buizen zijn geperforeerd, waardoor water kan binnenstromen dat vervolgens wordt weggeleid naar een put, vijver of sloot. Vraagt u zich af wat drainage is en welk type u het beste kunt kiezen voor uw toepassing? U leest er hieronder meer over!

Soorten drainage

Bij Drainagebuizen.nl vindt u verschillende soorten drainage, geschikt voor diverse grondsoorten. U heeft keuze uit:

  • Kale en blinde drainagebuizen; deze zijn niet geperforeerd en niet voorzien van omhulling
  • Kale en geperforeerde drainagebuizen; zonder omhulling
  • Drainagebuizen met kokos omhulling
  • Drainagebuizen met PP450 omhulling
  • Drainagebuizen met PP700 omhulling

Drainagebuizen zonder omhulling zijn vooral geschikt om te gebruiken rondom bomen en planten en in zware kleigrond. U kunt ook kiezen voor buizen met omhulling. Door de omhulling wordt water beter opgenomen in de drainageslang. Bovendien komen kleine gronddeeltjes minder snel terecht in de drainagebuis. Hieronder ziet u in een overzicht de soorten drainage met omhulling en de toepassing.

Soort omhulling

Veen- en zandgrond

Alle grondsoorten

Kokos

Ja

Nee

PP450

Ja

Exclusief grond met veel roest (ijzer)

PP700

Ja

Ja

Drainagebuis omhulling soorten

Hierboven kunt u zien welke drainagebuis omhulling soorten geschikt zijn voor uw toepassing. Een omhulling van kokos is vooral geschikt als tijdelijke toepassing, omdat dit natuurlijke materiaal na ongeveer 5 jaar vergaat. De drainage omhullingen van de PP450 en PP700 zijn echter gemaakt van gerecyclede polypropyleen vezels en dit gaat maar liefst 50 jaar mee! De PP700 heeft grovere vezels dan de PP450, waardoor deze minder snel dichtslibt. Heeft u vragen over de drainagebuis omhulling soorten? Neem dan gerust contact op met de medewerkers van onze klantenservice!

Drainage aanleggen tuin

U kunt eenvoudig zelf drainage aanleggen in uw tuin met advies van Drainagebuizen.nl. We nemen u stap voor stap mee in het proces:

  1. Teken eerst het drainagesysteem uit en zorg er daarbij voor dat de drainagebuizen in een rechte lijn komen te liggen; hierdoor kan het water beter weglopen. Houd tussen evenwijdige buizen een afstand aan van 4 tot 7 meter.
  2. Als u het systeem heeft getekend, kunt u de sleuven gaan graven. Houd hierbij een diepte aan van 60 tot 90 cm.
  3. Bedek de bodem van de sleuven met een dun laagje grof zand, grind of schelpen. Hierdoor blijven de drainagebuizen waterpas liggen.
  4. Nadat u de drainagebuizen heeft aangelegd, kunt u de sleuven opvullen. Dat doet u met 40 tot 45 cm aan grof zand of schelpen en van boven 20 cm tuinaarde of straatzand (voor tegels).

Zoals u leest is het aanleggen van drainage in uw tuin een eenvoudig klus. Kies ervoor dit zelf te doen door de drainage hulpstukken en drainagebuizen te kopen bij Drainagebuizen.nl. Zo bespaart u aanlegkosten!