Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Hemelwaterafvoer

Een goede hemelwaterafvoer voorkomt lekkage. Bij Drainagebuizen.nl vindt u een ruim assortiment onderdelen om een hoogwaardig afvoersysteem aan te leggen. Wij hebben onder andere regenpijpen, ook wel HWA buis genoemd, en diverse artikelen voor het infiltreren van regenwater. Wilt u snel een nieuwe hemelwaterafvoer aanleggen? Geen probleem! Wij hebben een grote eigen voorraad van waaruit uw bestelling doorgaans snel verzonden wordt. Drainagebuizen.nl: hét adres voor alles op het gebied van infiltratie en drainage!

Hemelwaterafvoer PVC

Met een hemelwaterafvoer van PVC kiest u voor een lichtgewicht systeem. De zwaarte ervan doet echter niets af aan de kwaliteit. PVC is een bijzonder sterk materiaal en doorstaat met gemak extreme weersomstandigheden. Een flinke westerstorm, hitte en vrieskou, het is allemaal geen probleem voor een hemelwaterafvoer van PVC. Bij Drainagebuizen.nl vindt u diverse onderdelen zoals regenpijpen van deze hoogwaardige kunststof. Geeft u de voorkeur aan een ander materiaal? Bekijk dan eens onze HWA zink producten!

Hemelwaterafvoer regenpijp

Voor een complete hemelwaterafvoer is een goede regenpijp essentieel. Bij Drainagebuizen.nl heeft u de keuze uit diverse varianten. Naast de standaard grijze PVC regenpijpen vindt u bij ons onder andere een HWA buis wit. Daarnaast hebben wij een uitgebreide collectie producten van het Belgische merk Nicoll. Dit bedrijf maakt stijlvolle onderdelen voor de hemelwaterafvoer, zoals een regenpijp, in bijvoorbeeld wit, bruin en zwart. Hierdoor vindt u altijd een HWA buis die perfect aansluit bij de stijl van uw woning!

Hemelwaterafvoer infiltratie

U kunt een infiltratiesysteem eenvoudig aansluiten op uw hemelwaterafvoer. Een goede infiltratie van het regenwater voorkomt plassen op uw terras en tuinpad. Bij Drainagebuizen.nl vindt u diverse systemen zoals zinkputten en infiltratiebuizen. Deze middelen plaatst u in uw tuin. Zowel de put als de buizen en ook onze infiltratiekolken nemen regenwater op. Dit wordt later gedoseerd afgegeven aan de grond. Hierdoor blijft de vochtigheidsgraad beter in balans. Daarnaast ontlast u het riool door uw hemelwaterafvoer van een infiltratie systeem te voorzien.

Hemelwaterafvoer berekenen

Onze dakgoten, regenpijpen en hulpstukken zijn leverbaar in diverse afmetingen. U kunt zelf de juiste maten voor uw hemelwaterafvoer berekenen. Hiervoor is het formaat van uw dak erg belangrijk. Hoe groter het dak, hoe groter de capaciteit van de dakgoten en regenpijpen moet zijn. Bij Drainagebuizen.nl vinden we het belangrijk dat u een afvoersysteem aanlegt dat past bij uw woning of schuur. Daarom helpen we u graag als u de maten voor uw hemelwaterafvoer gaat berekenen. Onderstaand vindt u de diverse afmetingen van bak- en mastgoten en regenpijpen en de bijbehorende dakoppervlakken.

Afmetingen voor een regenpijp:

 • Buis met doorsnede van 70 mm: verwerkt regen van 40 m2 dakoppervlak
 • Buis met doorsnede van 80 mm: verwerkt regen van 50 m2 dakoppervlak
 • Buis met doorsnede van 100 mm: verwerkt regen van 100 m2 dakoppervlak

Afmetingen voor een mastgoot:

 • Dakoppervlakte tot 35 m2: een mastgoot met een diameter van 101 mm
 • Dakoppervlakte tot 100 m2: een mastgoot met een diameter van 152 mm
 • Dakoppervlakte tot 115 m2: een mastgoot met een diameter van 125 mm
 • Dakoppervlakte tot 185 m2: een mastgoot met een diameter van 150 mm
 • Dakoppervlakte tot 280 m2: een mastgoot met een diameter van 180 mm

Afmetingen voor een bakgoot:

 • Dakoppervlakte tot 20 m2: mini bakgoot
 • Dakoppervlakte tot 80 m2: een bakgoot met een diameter van 140 mm
 • Dakoppervlakte tot 160 m2: een bakgoot met een diameter van 180 mm
 • Dakoppervlakte tot 245 m2: een bakgoot met een diameter van 225 mm

Hemelwaterafvoer aanleggen

Wilt u een hemelwaterafvoer aanleggen? Geen probleem. Dit doet u eenvoudig zelf. Bij Drainagebuizen.nl vindt u niet alleen dakgoten en regenpijpen, maar ook hulpstukken zoals ophangbeugels. Deze bestelt u gemakkelijk mee met de overige materialen. Zo haalt u in één keer alles in huis als u een hemelwaterafvoer wilt aanleggen. Heeft u vragen over onze producten of de montage van uw afvoer? Neem dan gerust contact op met onze deskundige medewerkers. Zij helpen u graag.

Hoe werkt hemelwaterafvoer?

Het zorgt voor de afvoer van hemelwater (regen, sneeuw en hagel) door middel van HWA buizen en verschillende artikelen voor de infiltratie van regenwater. Door verschillende HWA onderdelen aan elkaar te schuiven of te lijmen kunt u uw hemelwaterafvoer installeren. Het water stroomt dan vanaf uw dak in de HWA buis, ook wel regenpijp genoemd, en vanuit daar stroomt het water naar een regenton, het riool of een infiltratiesysteem. Op deze manier voorkomt u wateroverlast en lekkages!

Welke maat hemelwaterafvoer?

Voor het aanleggen van uw hemelwaterafvoer kunt u bij Drainagebuizen.nl kiezen uit lengtes tussen 1,55 en 6 meter. Op deze manier hoeft u niet, tot weinig op maat te zagen. In de diameter heeft u keuze tussen 60 en 100 mm. Hoe groter het pand is, hoe meer water er afgevoerd moet worden en dus hoe ruimer de HWA buizen dienen te zijn. Het is belangrijk dat u bij het bestellen van uw HWA onderdelen rekening houd met de afmeting van de andere HWA onderdelen die u koopt. Op deze manier kunt u de onderdelen makkelijk aansluiten aan elkaar en creëert u een goede hemelwaterafvoer.

Welke hemelwaterafvoer?

Voor een lichtgewicht systeem kiest u voor een hemelwaterafvoer van PVC. Verder is het belangrijk om te berekenen wat de juiste maat is voor uw hemelwaterafvoer. Afhankelijk van het soort afvoer dat u kiest, berekent u welke maat u nodig heeft. Kiest u voor een regenpijp? Dan heeft u keuze uit buizen met een doorsnede van 70 tot 100 mm. Deze verwerken regen van daken tussen de 40 m2 en 100 m2. Heeft u een dakoppervlakte tussen de 45 en 280 m2? Dan kunt u kiezen voor een mastgoot. De afmeting hiervan zal dan zitten tussen de 101 en 180 mm. Voor dakoppervlakken tussen de 20 en 245 m2, kunt u ook kiezen voor een bakgoot. Hierbij kunt u kiezen voor een mini bakgoot tot aan een bakgoot met een diameter van 225 mm.

Waar hemelwaterafvoer kopen?

Bij Drainagebuizen.nl kunt u terecht voor een groot aanbod aan hoogwaardige onderdelen voor het installeren van uw hemelwaterafvoersysteem. Wij bieden verschillende soorten en kleuren HWA buizen aan en verder kunt u ook bij ons terecht voor diverse artikelen voor het infiltreren van hemelwater. Wanneer u bij ons bestelt, verzenden wij uw bestelling uit onze grote voorraad en kunt u snel aan de slag met het installeren van uw hemelwaterafvoer!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt hemelwaterafvoer?

Het zorgt voor de afvoer van hemelwater (regen, sneeuw en hagel) door middel van HWA buizen en verschillende artikelen voor de infiltratie van regenwater. Door verschillende HWA onderdelen aan elkaar te lijmen kunt u uw hemelwaterafvoer installeren. Het water stroomt dan vanaf uw dak in de HWA buis, ook wel regenpijp genoemd, en vanuit daar stroomt het water naar een regenton, het riool of een infiltratiesysteem. Op deze manier voorkomt u wateroverlast en lekkages!

Welke maat hemelwaterafvoer?

Voor het aanleggen van uw hemelwaterafvoer kunt u bij Drainagebuizen.nl kiezen uit lengtes tussen 1,55 en 6 meter. Op deze manier hoeft u niet, tot weinig op maat te zagen. In de diameter heeft u keuze tussen 60 en 100 mm. Hoe groter het dakoppervlak van uw pand is, hoe meer water er afgevoerd moet worden en dus hoe ruimer de HWA buizen dienen te zijn. Het is belangrijk dat u bij het bestellen van uw HWA onderdelen rekening houdt met de diameter van de andere HWA onderdelen die u koopt. Op deze manier kunt u de onderdelen makkelijk aansluiten aan elkaar en creëert u een goede hemelwaterafvoer.

Welke hemelwaterafvoer?

Voor een lichtgewicht systeem kiest u voor een hemelwaterafvoer van PVC. Verder is het belangrijk om te berekenen wat de juiste maat is voor uw hemelwaterafvoer. Afhankelijk van het soort afvoer dat u kiest, berekent u welke maat u nodig heeft. Kiest u voor een regenpijp? Dan heeft u keuze uit buizen met een doorsnede van 70 tot 100 mm. Deze verwerken regen van daken tussen de 40 m2 en 100 m2. Heeft u een dakoppervlakte tussen de 45 en 280 m2? Dan kunt u kiezen voor een mastgoot. De afmeting hiervan zal dan zitten tussen de 101 en 180 mm. Voor dakoppervlakken tussen de 20 en 245 m2, kunt u ook kiezen voor een bakgoot. Hierbij kunt u kiezen voor een mini bakgoot tot aan een bakgoot met een diameter van 225 mm.

Waar hemelwaterafvoer kopen?

Bij Drainagebuizen.nl kunt u terecht voor een groot aanbod aan hoogwaardige onderdelen voor het installeren van uw hemelwaterafvoersysteem. Wij bieden verschillende soorten en kleuren regenpijpen aan en verder kunt u ook bij ons terecht voor diverse artikelen voor het infiltreren van hemelwater. Wanneer u bij ons bestelt, verzenden wij uw bestelling uit onze grote voorraad en kunt u snel aan de slag met het installeren van uw hemelwaterafvoer!