Drainagebuizen
Klantenservice Momenteel gesloten
Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn

Drainage voor kruipruimte

Er zijn op dit moment geen producten beschikbaar.

Heeft u wateroverlast in de kruipruimte van uw woning, bijvoorbeeld door overmatige regenval? Bij Drainagebuizen.nl raden we u aan om drainage voor uw kruipruimte aan te leggen, zodat het water optimaal wordt afgevoerd. Hierdoor voorkomt u schade en het is beter voor uw gezondheid. In een vochtig huis kunnen namelijk schadelijke schimmels gaan groeien. Alles wat u nodig heeft voor de drainage van uw kruipruimte vindt u in de webshop van Drainagebuizen.nl!

Drainage voor kruipruimte aanleggen

Vraagt u zich af hoe u drainage voor uw kruipruimte moet aanleggen? Dan zit u goed bij Drainagebuizen.nl voor uitgebreide informatie! U kunt de drainage het beste als een soort ring om uw woning leggen. Zorg er hierbij voor dat de buizen zo veel mogelijk in een rechte lijn komen te liggen, zodat het water goed weg kan stromen. Vervolgens kunt u het onderstaande stappenplan aanhouden:

  1. Graaf sleuven van 60 tot 90 cm diep rond uw woning.
  2. Breng op de bodem van de sleuven een dun laagje grof zand, schelpen of grind aan.
  3. Plaats de drainagebuizen in de sleuven en zorg ervoor dat ze waterpas liggen, met een afschot richting de afvoer.
  4. Vul de sleuven op met 40 tot 45 cm grof zand of schelpen en 20 cm tuinaarde of zand (onder tegels).

Voor het aanleggen van de drainage voor uw kruipruimte kunt u het beste een sleuvengraver gebruiken. Hiermee beschadigt u de grond zo weinig mogelijk.

Hoe werkt drainage voor kruipruimte?

Wilt u weten hoe drainage voor de kruipruimte werkt? Bij Drainagebuizen.nl vertellen we u graag meer. Het water dat normaliter in uw woning blijft staan, komt van boven (regenwater) of uit de omgeving (als uw perceel lager ligt dan omringende percelen). Beide vormen van wateroverlast bestrijdt u optimaal door middel van drainage. De buizen die u in de grond legt zijn namelijk voorzien van perforaties, waardoor het water binnensijpelt. Dit wordt vervolgens via de buis afgevoerd naar een sloot, vijver of het riool. Heeft u vragen over hoe drainage voor de kruipruimte werkt? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers voor deskundig advies.

Ringdrainage voor kruipruimte

Het woord zegt het al; ringdrainage voor uw kruipruimte ligt als een ring om uw woning. Deze vorm van drainage werkt echter alleen voor wateroverlast in uw huis. Blijven er ook plassen water op uw gazon staan? Dan kunt u het beste drainage voor uw tuin toepassen. U kunt er ook voor kiezen om dit laatste systeem te combineren met ringdrainage voor uw kruipruimte. De drainagebuizen en drainage hulpstukken die u hiervoor nodig heeft, bestelt u eenvoudig online bij Drainagebuizen.nl!

Drainage soorten voor kruipruimte

Door het ruime aanbod van Drainagebuizen.nl heeft u de keuze uit verschillende drainage soorten voor uw kruipruimte. Wij raden u aan drainage met omhulling te gebruiken. Dit is een drainagebuis met een omhulsel van kokos of polypropyleen. De omhulling zorgt ervoor dat water beter wordt opgenomen. Bovendien is de kans kleiner dat er gronddeeltjes terechtkomen in de buis. Koop de drainage soorten voor uw kruipruimte bij Drainagebuizen.nl. U profiteert bij ons van scherpe prijzen!

Drainage voor kruipruimte diepte

Het is hierboven al een keer genoemd; de aanleg van drainage voor uw kruipruimte en de diepte die u dient aan te houden voor de buizen. Als de drainageslangen 60 tot 90 cm onder het maaiveld liggen, heeft het water genoeg ruimte om zich te verzamelen. Houd bij de diepte van drainage voor uw kruipruimte ook rekening met het afvoerpunt. Stel dat u de buizen wilt koppelen aan het riool en de rioolbuis ligt 80 cm onder het maaiveld; zorg er dan voor dat de drainagebuizen ietsje hoger in de grond liggen in verband met het afschot. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Wij weten alles over de verschillende drainagesystemen.