Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Er zijn op dit moment geen producten beschikbaar.

Drainageslang

Uw tuin ziet er weer fris en groen uit als u gebruikmaakt van onze hoogwaardige drainage. Ook wateroverlast op uw landbouwgrond of ander terrein worden voorkomen met de drainageslang en hulpstukken van Drainagebuizen.nl. U profiteert bij ons van de hoogste kwaliteit; onze polypropyleen regenwaterafvoer onderdelen gaan maar liefst 50 jaar mee! Bovendien zijn ze voorzien van het KOMO keurmerk, waardoor u zeker weet dat de drainageslang en hulpstukken voldoen aan de wettelijke normen en eisen op het gebied van regenwaterafvoer.

Drainageslang aanleggen

Het is redelijk eenvoudig om zelf uw drainageslang aan te leggen. Bij Drainagebuizen.nl hebben we een handig stappenplan voor u:

Stap 1

Bepaal hoe u het drainagesysteem wilt aanleggen, bijvoorbeeld met één of meerdere afvoeren. Het is slim om de drainagebuizen aan te leggen in een rechte lijn, zodat het water goed weg kan lopen. Houd tussen twee evenwijdige buizen een afstand aan van 4 tot 7 meter, in een paardenbak 3 meter.

Stap 2

Zodra u heeft bepaald hoe uw drainagesysteem eruit komt te zien, kunt u sleuven gaan graven. Zorg ervoor dat deze minimaal 60 en maximaal 90 cm diep worden. Breng op de bodem van de sleuven een dun laagje grof zand, schelpen of grind aan.

Stap 3

Leg de drainagebuizen in de sleuven en zorg ervoor dat ze waterpas liggen. Vul de sleuven op met van onderen 40 tot 45 cm grof zand of schelpen, van boven 20 cm tuinaarde of straatzand (voor tegels).

Door zelf uw drainageslang aan te leggen, kunt u fors besparen op geld. U koopt uw buizen en hulpstukken voor een scherpe prijs bij Drainagebuizen.nl!

Drainageslang soorten

Bij Drainagebuizen.nl vindt u verschillende drainageslang soorten. Maak uw keuze uit de onderstaande opties:

 • Kale en blinde drainagebuizen; deze zijn niet geperforeerd en niet voorzien van omhulling
 • Kale en geperforeerde drainagebuizen; deze zijn niet voorzien van omhulling
 • Drainagebuizen met kokos omhulling
 • Drainagebuizen met PP450 omhulling
 • Drainagebuizen met PP700 omhulling

Zoals u ziet kunt u drainagebuizen kopen met of zonder omhulling. De tweede variant wordt vooral gebruikt bij bomen en planten of in zware kleigrond. Drainagebuizen met omhulling zijn geschikt voor:

Soort omhulling Veen- en zandgrond Alle grondsoorten
Kokos Ja Nee
PP450 Ja Exclusief grond met veel roest (ijzer)
PP700 Ja Ja

Heeft u vragen over de diverse drainageslang soorten? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers. We staan voor u klaar met uitgebreide informatie!

Welke drainageslang?

Vraagt u zich af welke drainageslang qua diameter het beste aansluit bij uw toepassing? In het overzicht hieronder leest u er meer over:

 • 50 mm: kassenbouw
 • 60 mm: landbouw, tuinen, paardenbakken
 • 65 mm: sportvelden
 • 80 mm: tuinen, paardenbakken, bouwrijp maken, grond-weg-waterbouw, bronnering
 • 100 mm: hemelwaterafvoer boerderijen, bouwrijp maken, grond-weg-waterbouw, bronnering
 • 125 mm: hoofd drainageleiding, grond-weg-waterbouw
 • 160 mm: hoofd drainageleiding, grond-weg-waterbouw
 • 200 mm: hoofd drainageleiding, grond-weg-waterbouw
 • 250 mm: mestbeluchting

Voor de drainage van tuinen worden de buizen en drainage hulpstukken met een diameter van 80 mm het meeste gebruikt. De drainagebuizen zijn flexibel en licht van gewicht, waardoor u er gemakkelijk mee kunt werken. Welke drainageslang u ook kiest; u profiteert bij Drainagebuizen.nl altijd van een snelle levering!

Drainageslang kopen

Bij Drainagebuizen.nl kunt u eenvoudig online uw drainageslang kopen. Gaat u drainage aanleggen in uw tuin? Dan heeft u de keuze uit twee opties: oppervlakte- of ringdrainage. De eerste variant is een drainagesysteem dat u legt in uw gehele tuin, zodat er geen plassen water meer blijven staan. Ringdrainage is een uitstekende optie als u wateroverlast heeft in uw woning, bijvoorbeeld in een kruipruimte. Deze vorm van drainage legt u alleen rondom uw woning. Uw drainageslang kopen doet u bij Drainagebuizen.nl. We staan voor u klaar met uitgebreid advies!

Filters