Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Er zijn op dit moment geen producten beschikbaar.

Drainage tuin

Heeft u wateroverlast in uw tuin of woning? Hiervoor kunt u drainage in uw tuin aanleggen. De drainagebuizen en hulpstukken die u nodig heeft, vindt u online bij Drainagebuizen.nl. Onze regenwaterafvoer producten zijn gemaakt van hoogwaardig polypropyleen, waarmee ze bestand zijn tegen chemische oplosmiddelen, basen, zuren en bacteriegroei. De drainagebuizen en hulpstukken zijn voorzien van het KOMO keurmerk, zodat u zeker weet dat ze voldoen aan de wettelijke normen en eisen op het gebied van regenwaterafvoer. Drainage voor uw tuin koopt u daarom bij Drainagebuizen.nl. We zorgen voor een snelle levering van uw bestelling!

Drainage tuin aanleggen

Het is redelijk eenvoudig om zelf drainage in uw tuin aan te leggen. Bepaal eerst waar u de drainagebuizen wilt aanleggen en wat uw afvoerpunten zijn. Stel dat u meerdere buizen evenwijdig aan elkaar wilt leggen, houd dan een afstand tussen de buizen aan van 4 tot 7 meter. Zorg er ook voor dat de drainagebuizen in een rechte lijn komen te liggen, zodat het regenwater optimaal wordt afgevoerd.

Nu kunt u beginnen met de drainage in uw tuin aanleggen. Graaf sleuven van minimaal 60 en maximaal 90 cm diep. Bedek de bodem met een dun laagje grof zand, schelpen of grind. Na het leggen van de drainageslangen kunt u de sleuven verder vullen met 40 tot 45 cm aan grof zand of schelpen. Sluit ze af met 20 cm tuinaarde of straatzand (voor tegels).

Welke drainage tuin?

Het hangt af van uw situatie welke drainage voor uw tuin het meest geschikt is. Blijven er plassen water staan op uw terras? Voorzie dan uw gehele tuin van drainage. Dit is echter niet altijd nodig. Het kan ook zijn dat er water blijft staan in uw woning, bijvoorbeeld in een kruipruimte. Om dit te voorkomen, hoeft u alleen maar drainage aan te leggen rondom uw woning. Vraagt u zich af welke drainage voor uw tuin het beste werkt? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers. We staan voor u klaar met uitgebreid advies!

Drainage tuin materiaal

U kunt lang gebruikmaken van onze drainage voor uw tuin. Het pp materiaal is namelijk van de hoogste kwaliteit en gaat 50 jaar mee. U heeft de keuze uit:

 • Kale en blinde drainagebuizen; deze zijn niet geperforeerd en hebben geen omhulling
 • Kale en geperforeerde drainagebuizen; zonder omhulling
 • Drainagebuizen met kokos omhulling
 • Drainagebuizen met PP450 omhulling
 • Drainagebuizen met PP700 omhulling

Drainage zonder omhulling is vooral geschikt voor grond rondom bomen en planten of voor zware kleigrond. U kunt ook kiezen voor drainage met omhulling. Door de omhulling wordt regenwater beter opgenomen en kleine gronddeeltjes komen minder snel terecht in de drainagebuizen. Welke omhulling u het beste kunt kiezen voor de drainage van uw tuin hangt af van het materiaal:

Soort omhulling Veen- en zandgrond Alle grondsoorten
Kokos Ja Nee
PP450 Ja Exclusief grond met veel roest (ijzer)
PP700 Ja Ja

Drainage tuin werking

Wilt u graag meer weten over de drainage in uw tuin en de werking? Bij Drainagebuizen.nl geven we u uitgebreide informatie. Regenwater zakt onder invloed van zwaartekracht diep in de grond. Via de gaatjes in uw drainagebuizen wordt het opgenomen en afgevoerd naar een put, sloot of vijver. Dit werkt het beste als de buizen waterpas liggen, met een licht afschot naar de afvoer. Naast drainagebuizen kopen kunt u bij ons ook drainage hulpstukken bestellen voor het aanleggen van een compleet drainagesysteem. Heeft u vragen over de drainage in uw tuin of de werking? Neem dan gerust contact met ons op, we vertellen u graag meer!

Drainage tuin kopen

Bij Drainagebuizen.nl kunt u eenvoudig online drainage voor uw tuin kopen. Vraagt u zich bij de verschillende onderdelen af welke diameter het beste aansluit bij uw toepassing? Hieronder vindt u een handig overzicht:

 • 50 mm: kassenbouw
 • 60 mm: landbouw, tuinen, paardenbakken
 • 65 mm: sportvelden
 • 80 mm: tuinen, paardenbakken, bouwrijp maken, grond-weg-waterbouw, bronnering
 • 100 mm: hemelwaterafvoer boerderijen, bouwrijp maken, grond-weg-waterbouw, bronnering
 • 125 mm: hoofd drainageleiding, grond-weg-waterbouw
 • 160 mm: hoofd drainageleiding, grond-weg-waterbouw
 • 200 mm: hoofd drainageleiding, grond-weg-waterbouw
 • 250 mm: mestbeluchting

De drainagebuizen en hulpstukken met een diameter van 80 mm worden het meeste gebruikt voor tuinen. Drainage voor uw tuin kopen doet u bij Drainagebuizen.nl. U profiteert bij ons van een scherpe prijs!

Filters