Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Er zijn op dit moment geen producten beschikbaar.

Drainage

Overtollig regenwater wordt zo snel mogelijk afgevoerd met de drainage van Drainagebuizen.nl. Zo blijft - ook in een natte periode - uw tuin of terrein goed begaanbaar en bewerkbaar. Doordat de grond droger is, warmt deze sneller op en dat is gunstig voor uw gras en andere planten. Bovendien kunt u met drainage ook wateroverlast in uw woning voorkomen. U leest er meer over op deze pagina. Met de uitgebreide informatie van Drainagebuizen.nl weet u precies waar u aan toe bent!

Drainage systeem

U kunt een drainage systeem op verschillende manieren aanleggen. U heeft bijvoorbeeld de keuze uit een:

 • Enkelvoudig drainagesysteem
 • Samengesteld drainagesysteem
 • Visgraat drainagesysteem

Een enkelvoudig drainagesysteem is het meest eenvoudig; hierbij heeft elke drainagebuis een eigen afvoer in bijvoorbeeld een sloot. Bij een samengesteld systeem worden de drainagebuizen allemaal aangesloten op één buis die het water afvoert. Een visgraat drainage systeem lijkt op een samengesteld systeem, maar bij de eerste worden de drainagebuizen van twee kanten aangesloten op één buis die het water afvoert.

Drainage soorten

Bij Drainagebuizen.nl heeft u de keuze uit diverse drainage soorten. We hebben ze voor u op een rijtje gezet:

 • Kale en blinde drainagebuizen; deze zijn niet geperforeerd en hebben geen omhulling
 • Kale en geperforeerde drainagebuizen; zonder omhulling
 • Geperforeerde drainagebuizen met kokos omhulling
 • Geperforeerde drainagebuizen met PP450 omhulling
 • Geperforeerde drainagebuizen met PP700 omhulling

Wilt u drainagebuizen kopen en vraagt u zich af welke u het beste kunt kiezen? Dat hangt af van uw toepassing. Zo zijn de buizen zonder omhulling vooral geschikt voor gebruik rondom bomen en planten of in zware kleigrond. De drainage soorten met omhulling kunt u gebruiken voor:

Soort omhulling Veen- en zandgrond Alle grondsoorten
Kokos Ja Nee
PP450 Ja Exclusief grond met veel roest (ijzer)
PP700 Ja Ja

Een groot voordeel van de omhulling is dat hierdoor regenwater beter wordt opgenomen in de drainageslang. Daarnaast komen kleine gronddeeltjes minder snel terecht in de buis.

Drainage werking

We vertellen u graag meer over drainage. De werking is redelijk eenvoudig. Regenwater dat valt in uw tuin of op uw landbouwgrond verzamelt zich in plassen en zakt in de grond. Doordat drainagebuizen geperforeerd zijn, stroomt het water in de buizen en wordt het afgevoerd naar een put, sloot of vijver. Drainage heeft de beste werking als drainagebuizen waterpas worden aangelegd, met een licht afschot naar de afvoer. Wilt u meer weten over de werking van drainage? Neem dan gerust contact op met de medewerkers van Drainagebuizen.nl!

Drainage aanleggen

Bekijk eerst wat voor systeem u wilt, voordat u drainage gaat aanleggen. Let hierbij op dat de drainagebuizen zo veel mogelijk in een rechte lijn komen te liggen. Hierdoor kan het water goed weglopen. Legt u een systeem met meerdere drainagebuizen, evenwijdig naast elkaar? Houd dan een afstand tussen de buizen aan van 4 tot 7 meter, in een paardenbak is dit 3 meter.

Heeft u het systeem uitgetekend? Dan kunt u beginnen met het aanleggen van uw drainage. We hebben de stappen voor u op een rijtje gezet:

 1. Graaf sleuven van minimaal 60 en maximaal 90 cm diep.
 2. Breng op de bodem van de sleuven een dun laagje grof zand, schelpen of grind aan.
 3. Nadat u de drainagebuizen heeft aangelegd, kunt u de sleuven vullen met van onderen 40 tot 45 cm grof zand of schelpen, van boven 20 cm tuinaarde of straatzand (voor tegels).

Drainage materiaal

U profiteert bij Drainagebuizen.nl van drainage materiaal van de hoogste kwaliteit. Dat zeggen we niet alleen maar, het wordt bevestigd door het KOMO keurmerk. Dit geeft aan dat onze drainagebuizen en hulpstukken voldoen aan de wettelijke normen en eisen op het gebied van regenwaterafvoer. Bovendien gaat het polypropyleen waar ons drainage materiaal van is gemaakt 50 jaar mee. Het is bestand tegen chemische oplosmiddelen, basen, zuren en bacteriegroei. Uw drainagebuizen en hulpstukken bestelt u daarom bij Drainagebuizen.nl!

Drainage kopen

Bij Drainagebuizen.nl kunt u eenvoudig online drainage kopen. U vindt bij ons onder andere buizen en drainage hulpstukken waarmee u een compleet drainagesysteem creëert. Wilt u drainage in uw tuin aanleggen, omdat er waterplassen blijven staan op uw terras of gazon? Dan kunt u het beste uw gehele tuin voorzien van drainage. Als u last heeft van water in uw woning, bijvoorbeeld in een kruipruimte, is het voldoende om drainage aan te leggen rondom uw huis. Hoogwaardige drainage kopen doet u bij Drainagebuizen.nl. We zorgen voor een snelle levering van uw bestelling!

Filters