Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Er zijn op dit moment geen producten beschikbaar.

Drainagebuis aanleggen

Heeft u last van overtollig water in uw tuin, op uw landbouwgrond of ander terrein? Dan is het verstandig om een drainagebuis aan te leggen. Hierin wordt het water opgenomen en afgevoerd naar een put, vijver of sloot. Bij Drainagebuizen.nl vindt u een ruim aanbod drainagebuizen en hulpstukken van de hoogste kwaliteit. Ze zijn zelfs voorzien van het KOMO keurmerk, waardoor u zeker weet dat ze voldoen aan de wettelijke normen en eisen op het gebied van regenwaterafvoer. U bespaart geld door zelf uw drainagebuis aan te leggen.

Zelf drainagebuis aanleggen

Is het moeilijk om zelf uw drainagebuis aan te leggen? Niet met de praktische informatie van Drainagebuizen.nl! Voordat u begint aan de klus is het van belang dat u rekening houdt met de volgende factoren:

  • Bedenk wat voor drainagesysteem u wilt, bijvoorbeeld met één of meerdere afvoeren.
  • Zorg ervoor dat de drainagebuis in een rechte lijn ligt, hierdoor stroomt het water sneller weg.
  • Houd tussen twee evenwijdige drainagebuizen een afstand van 4 tot 7 meter aan, in een paardenbak is dit 3 meter.

Zodra u een duidelijk idee heeft hoe de drainage eruit moet komen te zien, kunt u zelf de drainagebuis aan gaan leggen. Graaf hiervoor een sleuf van minimaal 60 en maximaal 90 cm diep. Op de bodem brengt u een dun laagje grof zand, schelpen of grind aan. Zorg ervoor dat de drainagebuis waterpas ligt. Vul de sleuf op met van onderen 40 tot 45 cm schelpen of grof zand en van boven 20 cm tuinaarde of straatzand (voor tegels).

Drainagebuis aanleggen in tuin

U kunt op verschillende manieren een drainagebuis aanleggen in uw tuin. Blijven er plassen water staan op uw terras of gazon? Dan kunt u het beste drainage aanleggen in uw gehele tuin. Als u echter wateroverlast heeft in uw woning, bijvoorbeeld in een kruipruimte, is ringdrainage een goede oplossing. Bij deze vorm van drainage in uw tuin legt u de buizen alleen rondom uw woning. Wilt u een drainagebuis aanleggen in uw tuin en heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie!

Drainagebuis aanleggen soorten

Gaat u een drainagebuis aanleggen? De soorten buizen waaruit u kunt kiezen, hebben we hieronder voor u op een rijtje gezet:

  • Kale en blinde drainagebuizen; deze zijn niet geperforeerd en hebben geen omhulling
  • Kale en geperforeerde drainagebuizen; zonder omhulling
  • Drainagebuizen met kokos omhulling
  • Drainagebuizen met PP450 omhulling
  • Drainagebuizen met PP700 omhulling

De drainagebuizen zonder omhulling worden vooral gebruikt bij bomen en planten of in zware kleigrond. Voor de buizen met omhulling geldt:

Soort omhulling Veen- en zandgrond Alle grondsoorten
Kokos Ja Nee
PP450 Ja Exclusief grond met veel roest (ijzer)
PP700 Ja Ja

Een groot voordeel van de omhulling is dat deze ervoor zorgt dat regenwater beter wordt opgenomen in de drainageslangen. Bovendien is de kans kleiner dat er kleine gronddeeltjes terechtkomen in de buizen. Wilt u meer weten over het aanleggen van een drainagebuis en de soorten waaruit u kunt kiezen? We staan voor u klaar met uitgebreid advies!

Drainagebuis aanleggen materiaal

Wilt u graag uw drainagebuis aanleggen met het beste materiaal? Dan zit u goed bij Drainagebuizen.nl! Onze buizen en drainage hulpstukken worden gemaakt van hoogwaardig polypropyleen, wat maar liefst 50 jaar meegaat en bestand is tegen chemische oplosmiddelen, basen, zuren en bacteriegroei. Uw drainagebuis kopen doet u daarom bij ons! Gaat u uw drainagebuis aanleggen en wilt u extra materiaal bij bestellen? Geen probleem bij Drainagebuizen.nl. We zorgen voor een snelle levering van uw order!

    Filters