Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Er zijn op dit moment geen producten beschikbaar.

Drainagebuis kopen

Voor een optimale drainage van uw tuin of landbouwgrond kunt u bij Drainagebuizen.nl eenvoudig online een drainagebuis kopen. U vindt bij ons regenwaterafvoer onderdelen van de hoogste kwaliteit. Deze zijn zelfs voorzien van het KOMO keurmerk, waardoor u zeker weet dat ze voldoen aan de wettelijke normen en eisen op het gebied van regenwaterafvoer. Uw drainagebuis kopen doet u daarom bij Drainagebuizen.nl. We zorgen voor een snelle levering van uw bestelling!

Drainagebuis kopen zelf aanleggen

Wilt u graag een drainagebuis kopen en deze zelf aanleggen? Dat is redelijk eenvoudig om te doen! Bij Drainagebuizen.nl vertellen we u stap voor stap hoe het werkt:

 1. Graaf een sleuf in uw tuin of landbouwgrond.
 2. Maak de sleuf minimaal 60 en maximaal 90 cm diep.
 3. Breng op de bodem van de sleuf een dun laagje grof zand, grind of schelpen aan.
 4. U kunt het beste de drainagebuis aanleggen in een rechte lijn, zodat het water goed weg kan lopen.
 5. Zorg ervoor dat de drainageslang waterpas ligt, met eventueel een afschot naar de afvoer.
 6. Houd tussen evenwijdige buizen een afstand aan van 4 tot 7 meter, in een paardenbak is dit 3 meter.
 7. Vul de sleuf op met van onderen 40 tot 45 cm grof zand of schelpen, van boven 20 cm tuinaarde of straatzand (voor tegels).

Door een drainagebuis te kopen en deze zelf aan te leggen, kunt u veel geld besparen. U profiteert bij Drainagebuizen.nl van een scherpe prijs!

Welke drainagebuis kopen?

Vraagt u zich af welke drainagebuis u het beste kunt kopen? Bij Drainagebuizen.nl vindt u verschillende exemplaren:

 • Kale en blinde drainagebuizen; deze zijn niet geperforeerd en hebben geen omhulling
 • Kale en geperforeerde drainagebuizen; zonder omhulling
 • Drainagebuizen met kokos omhulling
 • Drainagebuizen met PP450 omhulling
 • Drainagebuizen met PP700 omhulling

De drainagebuizen zonder omhulling worden vooral gebruikt rondom bomen en planten of in zware kleigrond. Drainagebuizen met kokos omhulling zijn geschikt voor veen- en zandgrond. De PP450 kunt u gebruiken voor alle grondsoorten, met uitzondering van grond die veel roest (ijzer) bevat. De PP700 is wél geschikt voor alle grondsoorten. We staan voor u klaar met uitgebreid advies, zodat u snel weet welke drainagebuis u moet kopen!

Drainagebuis kopen online

U kunt bij Drainagebuizen.nl uw drainagebuis kopen. Online vindt u ook hoogwaardige drainage hulpstukken die nodig zijn bij het creëren van een compleet drainagesysteem. Gaat u drainage in uw tuin aanleggen? U voorkomt plassen op uw terras als u de drainage aanlegt in uw gehele tuin. Als u echter last heeft van wateroverlast in uw woning, bijvoorbeeld in een kruipruimte, kunt u het beste drainage aanleggen rond uw woning. Uw drainagebuis kopen doet u online bij Drainagebuizen.nl. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Filters