Levering in binnen- en buitenland
Supersnelle levering
Ruim 3000m2 aan magazijn
DrainagebuizenDrainage hulpstukkenRegenwaterinfiltratiePVC afvoerRegenpijpenBlog & advies

Infiltratieput

Er zijn op dit moment geen producten beschikbaar.

Wilt u hemelwater diep de grond in leiden? Dat kan met een infiltratieput van Drainagebuizen.nl. Deze putten, die ook wel zinkput of zakput genoemd worden, vangen regenwater op en geven dit geleidelijk af aan de grond. Ook bij harde regenbuien blijven onze hoogwaardige putten goed functioneren. Naast een infiltratieput vindt u bij ons ook infiltratiekolken, drainagebuizen en infiltratiekratten. Hierdoor vindt u altijd het juiste infiltratiesysteem voor uw tuin. Bekijk direct ons ruime assortiment!

Infiltratieput regenwater

U vindt bij Drainagebuizen.nl onder andere een losse infiltratieput voor regenwater. Daarnaast hebben wij ook een model met een aansluiting voor een afvoerbuis. Al onze zinkputten kunnen hemelwater tijdelijk opvangen en bewaren als de grond verzadigd is. Een infiltratieput dient altijd te worden omringd door grind of draineerzand. Deze materialen werken als buffer die ervoor zorgt dat er extra water opgenomen kan worden. Zo werkt de put ook bij extreme regenval bijzonder goed.

Infiltratieput berekenen

Om hemelwater goed weg te kunnen leiden, is het belangrijk om de ideale inhoud van uw infiltratieput te berekenen. Omdat een zinkput water direct afgeeft aan de omliggende grond en daarnaast water naar de buffer laat lopen, is een exacte berekening lastig te maken. U kunt wel de som voor infiltratiekratten aanhouden als u de grootte van uw infiltratieput wilt berekenen. Die som is als volgt: het aantal vierkante meters verhard oppervlakte x 20 liter water. Als u een oppervlakte van 20 m2 heeft, komt u uit op 20 m2 x 20 liter = 400 liter inhoud van de zinkput en de buffer.

Infiltratieput aanleggen

U kunt zelf eenvoudig uw infiltratieput aanleggen. Houd er bij het graven van het gat rekening mee dat de put omringd dient te worden met ongeveer 30 cm grind of draineerzand. Alleen dan zal uw put optimaal werken. Voor een goed functioneren raden wij u bovendien aan om uw put 1 of 2 keer per jaar goed schoon te maken. Heeft u vragen over uw infiltratieput of het aanleggen ervan? Bel dan gerust onze klantenservice. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.

Infiltratieput kopen

Bij Drainagebuizen.nl kunt u eenvoudig een infiltratieput kopen. U vindt ons uitgebreide assortiment online. Zo kunt u op uw gemak de juiste infiltratieput en accessoires uitzoeken. Wilt u gelijk een compleet hemelwaterafvoersysteem aanleggen met dakgoten, regenpijpen en een vergaarbak? Dan kunt u deze artikelen direct meebestellen als u besluit bij ons een infiltratieput te kopen. Dankzij onze korte levertijden heeft u uw bestelling snel in huis!