Rioolsifon

Voorkomt dat nare geuren uit de riolering via de regenpijp in en om het huis komen, door middel van een waterslot.

● Voor 16.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis

Selecteer producten

0 producten
  • U heeft nog geen producten geselecteerd.

Productkenmerken Rioolsifon

Kleur
Grijs
Geschikt voor
aansluiting van hwa buis op riolering.
Overige eigenschappen
Hwa buizen 70, 80 en 100 mm kunnen met behulp van een inzetverloopring 70 x 110 mm, 80 x 110 mm en 100 x 110 mm aangesloten worden.
Artikelnummer
1002724
Geleverd incl.
Waterslot
Diameter
110 x 110 mm
Materiaal
PVC

Omschrijving Rioolsifon

Een rioolsifon voorkomt dat nare geuren uit het riool via de regenpijp in en om het huis terecht komen. Het rioolsifon is gemaakt van PVC en uitgevoerd in de kleur grijs. Het rioolsifon voor de regenpijp van uw hemelwaterafvoer is verkrijgbaar met een diameter van 110mm. U kunt de regenpijp door middel van een inzetverloopring 70 x 110 mm, 80 x 110 mm of 100 x 110 mm aansluiten op het rioolsifon.

Roolsifon waterslot

Het rioolsifon is een waterslot. In de rioolsifon blijft een laag water staan. Dit water scheidt twee gassen (te weten lucht in de regenpijp en de lucht in het riool) door een vloeistof (in dit geval regenwater). Hierdoor kan de lucht uit het riool niet naar de regenpijp komen. Het werkt hetzelfde als de WC bij u thuis.

Het rioolsifon wordt na de regenpijp en voor de PVC afvoerbuis geplaatst. Het rioolsifon is een stankafsluiter. Nare luchtjes uit het riool krijgen nu geen kans om via de regenpijp omhoog te komen. Aan de onderzijde is het rioolsifon voorzien van een schroefdeksel. HIerdoor kan het rioolsifon worden gebruikt als ontstoppingsstuk. Via het schroefdeksel kunt u de rioleringsbuis en de regenpijp schoonspuiten met een hogedrukspuit.

Het rioolsifon heeft een bovenaansluiting van 110 mm. Dit is een lijmverbinding. U hoeft de regenpijp niet per se te lijmen in het rioolsifon, er gewoon insteken is in principe voldoende. Het voordeel van niet verlijmen is dat u bij een eventuele verstopping de onderdelen kunt loshalen zonder te hoeven zagen, wat schade veroorzaakt.

De zijaansluiting heeft ook de diameter 110 mm met een mof. HIer kunt u een PVC afvoerbuis inschuiven.

Let op! Deze PVC sifon bevat geen bochten. Losse bochten kunt u in onze webshop los bij bestellen.

Roolsifon kopen

Het rioolsifon bestelt u eenvoudig en snel bij Drainagebuizen.nl. Bij ons bent u verzekerd van een scherpe prijs en een snelle levering. Als u vandaag bestelt, heeft u de bestelling al de volgende werkdag in huis.

Drainagebuizen.nl: Beter en sneller dan zelf naar de winkel!

Beoordelingen

Schrijf een beoordeling

Uw beoordeling is verzonden, wij zullen deze zo spoedig mogelijk controleren.

Terug naar alle beoordelingen

* verplicht veld
 
 
 
 

Stel uw vraag aan de specialist

We hebben uw vraag ontvangen.

* verplicht