Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Er zijn op dit moment geen producten beschikbaar.

Drainage voor planten

Als uw tuin te nat is, is dat schadelijk voor uw planten. Bij Drainagebuizen.nl raden we u aan drainage voor uw planten toe te passen, zodat de grond droger wordt. Hierdoor kunnen uw planten optimaal groeien en mooi bloeien. Door drainage voor uw planten aan te leggen, pakt u op een slimme manier wateroverlast van regenval aan, omdat het materiaal zeer lang meegaat. De buizen en hulpstukken die u nodig heeft voor deze klus, vindt u eenvoudig online bij Drainagebuizen.nl!

Drainage voor planten werking

Bij Drainagebuizen.nl vertellen we u graag meer over drainage voor planten en de werking. De drainagebuizen komen in de grond te liggen. Ze zijn voorzien van perforaties, waardoor het water naar binnen sijpelt. Vervolgens wordt het via de buizen afgevoerd naar een sloot, vijver of het riool. Heeft u geen toegang tot deze afvoerpunten? Dan kunt u er ook voor kiezen een infiltratiekrat aan te leggen voor de opvang van het water. Voor vragen over de drainage van uw planten en de werking kunt u altijd contact met ons opnemen. We staan voor u klaar met uitgebreid advies!

Drainage voor planten diepte

U profiteert van een optimale drainage voor uw planten als u de juiste diepte aanhoudt voor de buizen. Wij raden 60 tot 90 cm onder het maaiveld aan. Als u de drainage op deze diepte aanlegt, heeft het water voldoende ruimte om zich te verzamelen. Let wel op dat u bij de drainage voor uw planten qua diepte rekening houdt met uw afvoerpunt. De buizen worden namelijk altijd waterpas aangelegd met een afschot naar de afvoer. Zorg er dus voor dat de drainageslangen niet lager komen te liggen dan uw afvoerpunt.

Drainagebuis voor planten

Vraagt u zich af welke drainagebuis het meest geschikt is voor planten? Wij hebben het antwoord voor u: drainage met omhulling. Waarom? Omdat de omhulling als voordeel heeft dat water beter wordt opgenomen. Bovendien raakt de buis minder snel verstopt, doordat kleine gronddeeltjes worden geweerd. Naast drainage met omhulling vindt u bij ons ook kale buizen. Deze zijn vooral geschikt om te gebruiken in zware kleigrond of bij drainage voor bomen. U bestelt uw drainagebuis voor planten bij Drainagebuizen.nl. We zorgen voor een snelle levering van uw order!

Drainage op maat voor planten

Met de verschillende materialen van Drainagebuizen.nl creëert u eenvoudig drainage op maat voor uw planten. Zo kunt u de buizen - als dat nodig is - doorzagen met een gewone handzaag. Gebruik hierbij wél drainagetape, zodat de omhulling goed blijft zitten. Ook fijn: bij Drainagebuizen.nl vindt u een ruim aanbod drainage hulpstukken, waarmee u verschillende systemen kunt leggen. Met drainage op maat voor uw planten weet u zeker dat het water optimaal wordt afgevoerd!

Drainage voor planten aanleggen

U kunt het beste drainage voor uw planten aanleggen, voordat u de planten plant. Wilt u echter een drainagesysteem leggen in een bestaande tuin? Dan zult u een deel van de planten moeten verplanten. U heeft de ruimte namelijk nodig voor het graven van sleuven voor de drainagebuizen. De afstand tussen evenwijdige buizen is 4 tot 7 meter, dus u hoeft gelukkig niet uw hele tuin om te gooien. Houd verder de volgende stappen aan:

  1. Breng op de bodem van de sleuven een dun laagje grof zand, schelpen of grind aan.
  2. Leg de drainagebuizen in de sleuven.
  3. Vul de sleuven op met 40 tot 45 cm grof zand of schelpen en 20 cm tuinaarde.

Door zelf de drainage voor uw planten aan te leggen, bespaart u op de kosten voor bijvoorbeeld een hovenier. Bovendien profiteert u bij Drainagebuizen.nl van scherpe prijzen!

Filters