Menu
Klantenservice Momenteel gesloten
search
wishlistcart
usp Levering in binnen- en buitenland
usp Supersnelle levering
usp Ruim 3000m2 aan magazijn

Drainagebuis op maat maken

Het verlengen van drainagebuizen doet u eenvoudig met behulp van een klikmof. Bij de aanleg van een nieuw afwateringssysteem is het echter ook vaak nodig om een drainagebuis op maat te maken. Drainagebuizen zijn in diverse lengtematen verkrijgbaar, maar de kans dat u er met gewoon passen en meten direct uitkomt is klein. Daarom vindt u op deze blogpagina uitleg over hoe u het beste een drainagebuis op maat kunt maken zonder dat er lekkage of andere ongemakken optreden.

Drainagebuis op maat

In principe heeft u al genoeg aan een goede handzaag om uw drainagebuis op maat te maken. Hoewel dit karwei niet bijzonder lastig is, raden wij u aan om van tevoren een duidelijk plan te maken voor het afvoeren van uw grondwater. Op onze uitgebreide pagina over de aanleg van een drainagesysteem vindt u nuttige adviezen en tips waar u uw voordeel mee kunt doen. Als u uw schets goed heeft uitgewerkt, beperkt u het aantal drainagebuizen dat u op maat hoeft te maken. Voor het afzagen van een drainagebuis zonder omhulling heeft u geen instructies nodig. Dat wordt anders als u voor een omhulling van kokos, PP450 of PP700 heeft gekozen.

Drainagebuis zagen

Zoals gezegd is drainagebuis zagen een heel eenvoudige klus. Houd er echter wel rekening mee dat buizen in verschillende varianten verkrijgbaar zijn:

Bij het zagen van de drainagebuizen met een omhulling van kokos, PP450 of PP700 kan de omhulling loslaten. De omhulling is een filter dat verstopping voorkomt, doordat gronddeeltjes worden weggefilterd, met mogelijke verstopping als gevolg. Dit probleem is gemakkelijk te ondervangen door drainagetape te gebruiken. Dit wikkelt u om het punt waar u de drainageslang wilt gaan zagen. Let erop dat u dit doet over een breedte van 10 tot 15 cm de zodat de omhulling goed vast blijft zitten, ook na het inkorten.

Drainagebuis koppelen

De drainagetape heeft een goede hechting op alle soorten drainage omhulling. Na het doorzagen kunt u diverse drainage hulpstukken moeiteloos aan de drainagebuis koppelen. Daarvoor maakt u gebruik van hulpstukken die u met een handig kliksysteem eenvoudig vastklikt. De tape houdt de omhulling van kokos of polypropeen moeiteloos op haar plaats. Heeft u nog vragen over het op maat maken van uw drainagebuis en het koppelen met andere onderdelen van het drainagesysteem? Onze klantenservice geeft u graag advies!

Drainagebuis afsluiten

Er zijn verschillende manieren waarop u een drainagebuis kunt afsluiten. Om te verhinderen dat het grondwater weglekt, is een drainage afsluitkap een uitstekende oplossing. Ook deze kunt u met behulp van een kliksysteem eenvoudig vastzetten. Een eindbuis plaatsen is de beste manier om ervoor te zorgen dat het verzamelde water uiteindelijk afgevoerd wordt naar een put of sloot. Ook dit handige hulpstuk klikt u eenvoudig vast. Wij wensen u veel succes met u klus en geven u desgewenst graag passend advies.